نکاتی در خصوص قراردادهای منقعد شده بین ایران و دو کشور اروپایی ایتالیا و فرانسه

ساخت وبلاگ

خلاصه تحریم ها برداشته شد و فصل جدیدی در روابط بین ایران و غرب آغاز گردید. در اولین قدم رئیس جمهور محترم به همراه شش وزیر و 100 فعال اقتصادی به اروپا رفت و با دو کشور اروپایی ایتالیا و فرانسه وارد انعقاد قراردادهای متنوع اقتصادی می شود. اما نکاتی در این مراودات وجود دارد که می بایست به آنها توجه شود:

1_رفت و آمدهای هیئت‌های اقتصادی لازمه اقتصاد هر کشوری است و در صورتی که این رفت‌ و آمدها با هدف، از سوی دولت‌ها دنبال شود موجب انتفاع و سود اقتصادی دولت مذکور خواهد شد.

2-تا زمانی که برخی از پارامترهای مشخص اقتصادی در کشور بهبود نیابد هیچ سرمایه گذار خارجی برای سرمایه گذاری به ایران نخواهد آمد

3-سرمایه گذار و هیاتهای اقتصادی یک کشور هنگامی وارد کشور دیگر میشوند که ریسک سیاسی- اقتصادی و شاخص فضای کسب و کار آن کشور بهبود و ارتقا پیدا کرده باشد، خارجی‌ها به شدت پارامترهای اقتصادی ما را رصد کرده و زیر نظر دارند و تاکنون نیز متوجه شده اند که هیچ اقدام مثبتی در فضای کسب و کار ایران صورت نگرفته است، بنابراین برای سرمایه گذاری در تولید به ایران نخواهند آمد.

4- تعهد ایجاد کردن با خرید هواپیما و قرارداد بستن با پژو و دیگران، به هیچ وجه خارجی‌ها را ترغیب نمی‌کند تا به ایران بیایند و تا فضای کسب و کار ایران بهبود پیدا نکند تمام این رفت و آمدها نمایشی خواهد بود.

5-بزرگترین پارامتر خارجی ها برای سرمایه گذاری در ایران، بازار کسب و کار است و ما متاسفانه رتبه فضای کسب و کارمان به شدت پایین است و این مسئله باعث میشود آنها به راحتی به ایران نیایند.

6-دولت محترم کاملا بی هدف به اروپا سفر کرده است، با لغو تحریم‌ها درها برای خرید از اروپایی ها باز شده و خیلی از آنها خرید کرده ایم و برای این خریدها می‌بایست پول پرداخت شود و اگر هم اعتباری اخذ می‌گردد می‌بایست پشتوانه قابل نقد شوندگی ارائه گردد.

7-سفارش ۱۲ فروند هواپیمای پهن پیکر A۳۸۰ از سوی ایران به شرکت هواپیمایی ایرباس فرانسه در حالی صورت گرفت که این شرکت هواپیمایی بعلت گزارش هایی که از نقض فنی این هواپیما منتشر شده و مصرف بسیار زیاد سوخت آن با کمبود سفارش این مدل هواپیما مواجه شده بطوریکه تا نیمه سال ۲۰۱۵ هیچ سفارشی از این هواپیما نداشته است و در ماه‌های نیمه دوم سال تنها یک مدل از سه مدل آن فقط ۳ فروند سفارش داشته است درصورتیکه در سال گذشته میلادی ایرباس ۱۰۳۶سفارش جدید برای ساخت انواع مدل های هواپیما داشت و از سال ۲۰۰۸ تاکنون تنها ۱۷۹ فروند هواپیمای پهن پیکر A۳۸۰ تحویل گردیده است.

8-این سفارش خرید موجب تعجب کارشناسان صنعت هوایی دنیا شده بطوریکه بلومبرگ آن را سوپرایز ایران به فرانسه برای نجات این مدل هواپیمای ایرباس دانسته است که هزینه ۵/۲ میلیارد دلاری را برای ایران در شرایط سخت اقتصادی فعلی در بر خواهد داشت.

9-سفارش ۲۸ فروند هواپیما پهن پیکرکه برای مسافت های طولانی از مقصد ایران به مقصد  قاره امریکا و استرالیا می باشد.  ۱۱ میلیارد دلار برای ما آب خورده است. تعداد واقعی مسافر فعلی به قاره های امریکای شمالی و جنوبی و استرالیا از مقصد ایران نشان از فاصله جدی بین نیاز موجود و سفارش اعلام شده دارد و تنها فرودگاه امام خمینی تهران است که قابلیت نشست و برخاست این هواپیما ها را دارد.

10-شرایط کنونی ایران شباهت بسیار زیادی با چین در ۳۵ سال پیش دارد که چینی ها برای اولین بار وارد جامعه بین المللی می شدند و می توانستند آزادانه از غرب خرید کنند. در آن زمان چین نیز به فکر خرید هواپیماهای ایرباس و بویینگ بود. فرانسه و آمریکا نیز گمان می کردند بازار عظیم چین باز شده و می توانند محصولات خود را به چینی ها بفروشند.با این حال و علی رغم اینکه چینی ها به هواپیماهای پیشرفته احتیاج داشتند، اما از خرید خودداری کردند و وارد مذاکره با آمریکا و فرانسه برای انتقال تکنولوژی ساخت هواپیما به چین شدند. آمریکا و فرانسه در پاسخ به درخواست چین اعلام کردند باید ۸۰ فروند هواپیما بخرید تا تکنولوژی آن را به چین انتقال بدهیم؛ اما چینی ها آنقدر مذاکره کردند تا آمریکا و فرانسه قبول کردند که تکنولوژی ساخت موتور هواپیما را در شانگهای دایر کنند و بعد چینی ها اقدام به خرید هواپیما کنند. در نهایت این تکنولوژی در شانگهای دایر شد و چینی ها حتی یک هواپیما هم از آمریکا و فرانسه نخریدند و با موتورهایی که تولید می کردند کار خود را راه انداختند.

11-برای خرید  ۱۱۸ هواپیمایی که دولت برای خرید آن اعلام کرده است، کشور در بازه زمانی ۴-۵ ساله می بایست بیش از ۲۵ میلیارد دلار هزینه کند که بخش عمده آن بنا به اعلام پرورش مدیرعامل شرکت هواپیمایی دولتی هما، از طریق فایناس خواهد بود. و این بدان معنی است که دولت یازدهم کشور را با این وضع، بدهکار خارجی ها کرده است. و این در حالیست که عایدی درآمد دولت از رفع تحریم ها تنها 4.5 میلیارد دلار است.

فرهنگی سیاسی اجتماعی...
ما را در سایت فرهنگی سیاسی اجتماعی دنبال می کنید

برچسب : نکاتی در خصوص آپارتمان نشینی,نکاتی در خصوص عشق بازی,نكاتي در خصوص بهداشت محيط بيمارستان, نویسنده : 1saadat-hayat4 بازدید : 184 تاريخ : چهارشنبه 26 آبان 1395 ساعت: 11:58